marți, 29 ianuarie 2013

A sosit!

Gata! Am primit (in sfarsit) Lonely Planetul cu Asia de Sud - Est.
Varianta cea mai buna ar fi fost sa luam ghidul fiecarei tari in parte, dar ar fi fost prea multe de carat dupa noi. E ok si asta, dar nu are atatea informatii si nici ghidul de expresii. Deci cum invatam noi thai? :D
Lonely Planet este biblia calatorului cu rucsacul in spate, daca ne intrebati pe noi. Ne-a fost de real folos in America de Sud si sper sa ne ajute si acum.
Gasesti tot ce vrei - propuneri de hoteluri, review-uri pe bune, recomandari de restaurante, ponturi despre cum sa calatoresti mai ieftin.
Partea nasoala este ca in Vietnam au dus astia fake-urile la extrem. Daca recomanda Lonely Planet-ul un hotel, peste noapte mai apar inca trei cu acelasi nume. Trebuie sa iti notezi si adresa exacta a hotelului, daca nu vrei sa ajungi prin alte parti :))

Deci acum ne scuzati putin. Avem de citit :)

luni, 14 ianuarie 2013

Si o luam de la capat

1 - Dragos
2 - Cristina (adica eu)
3 - Vlad
4 - Miru
Insiruirea este facuta in ordinea aparitiei in aceasta lume plina de minuni. Si 4 mai are o semnificatie. La patru ani  si o Miruna  de la marea aventura in America de Sud, o pornim iar in calatorii. De data asta in Asia. Iar plecarea va fi de doua ori mai grea, pentru ca s-a dublat si numarul copiilor. Dar le-am promis ca este ultima iesire de categoria asta fara ei. In consecinta, Vlad isi face deja planurile pentru expeditia pe Amazon :)
Deci fugim iar in lume. Singapore, Malaezia, Thailanda, Cambodgia, Laos si Vietnam.
Biletele de avion sunt luate, Lonely Planet-ul este comandat, Dragos se documenteaza la greu, mai avem de rezolvat cu vizele de Vietnam si Thailanda.

Speram sa ne cititi cu placere.