luni, 12 mai 2014

City break - Barcelona

De data asta am reusit sa fugim fara copii. La Barcelona. Am luat avionul miercuri dupa amiaza, din Timisoara, si ne-am intors duminica noapte. Pentru ca am fost fara "cozi" si mai bine organizati, am reusit sa nu mai luam taxiul pana la aeroport, ci Expresul 4. Diferenta? Cu taxiul - 50 lei, cu expresul - 2.5lei/persoana.
Am aterizat in Barcelona intr-o dupa amiaza calda si frumoasa. Cazare am gasit pe site-ul housetrip - Singular Studio, chiar langa Plaza Espanya si parcul Joan Miro. Locatia este mai mult decat grozava - ai conexiuni cu aproape toate liniile de metrou, aerobus-ul de la aeroport te lasa la fix 3 minute de mers pe jos, ai tot ce iti trebuie in zona. Iar apartamentul a fost perfect - curat, cu o mica chicineta unde sa iti poti servi micul dejun. Foarte spatios, toata treaba bine organizata de cei doi proprietari.
Ne-am cazat, apoi am pornit in oras. Am reusit sa ajungem in cu totul alta parte decat ne propusesem. Simtul de orientare al lui Dragos era grav afectat de foame. Asa ca am mancat ceva, sa isi revina omul si simturile lui si am sters-o spre La Rambla. Era deja tarziu, dar strada era inca plina de oameni de toate natiile si culorile, de la cersetori la bogatasi. Din loc in loc, cate un nene mai ciudatel se apropia de musiu Dragos si ii soptea discret - Cannabis. Dragos i-a ignorat cu gratie, pana la un moment, cand frustrat, si-a dat jos gluga de pe cap, ca s-a gandit ca arata ca un drogat de il tot imbie aia :D. Am aflat mai tarziu ca era vorba de un club.
A doua zi am pornit metodic - mai intai, evident - Sagrada Familia. Am iesit de la metrou, intrebandu-ne daca o sa ne impresioneze. Ne-am intors capetele si da, ne-a impresionat. Ciudata si impunatoare, in acelasi timp. Inca se mai lucreaza la ea, dar partea veche este preferata mea. Nu a reusit sa il detroneze pe frumosul Il Duomo din Milano, dar este in top.
Dupa o scurta escala intr-un magazin cu tricouri (am reusit sa gasim si unul cu Hello Kitty - Gaudi style), am plecat spre Parc Guell. Caldura mare. Nu vreau sa imi inchipui cum este in august. Am pierdut cateva ore bune acolo, cascand ochii la toate minunile, ascultand muzica si urmarind jocul de-a hotii si vardistii practicat de cei din garda parcului si de africanii care vindeau tot ce iti poate dori inima. Politistii apareau incet, fara graba. Se auzea un fluierat scurt si, in 30 de secunde, toata marfa de pe carpele intinse pe jos disparea. Apoi o asezau la loc, iar o ascundeau si tot asa.
Accesul in parc este gratuit, dar, pentru a vizita zona centrala, unde se gaseste si vestita salamandra a lui Gaudi, se plateste. Si se intra la ora fix, nu oricand vrei tu. Am mai stat si acolo cam o ora, apoi am intins-o spre La Rambla.
Am mancat niste inghetata, sa ne hidratam, si ne-am suit in metrou. V-am zis cat imi place metroul barcelonez? Ajungi oriunde, super repede.
Si am ajuns in partea mea preferata. Cartierul gotic. Stradute inguste, pietruite, cladiri vechi, cu tot felul de magazine si magazinele la parter. Din loc in loc, cate o cofetarie sau un restaurant mic. Sangria nu imi place, paella nu imi spune nimic (dupa orezul mancat in asia, orice alt fel de a-l gati mi se pare fad), asa ca m-am "sacrificat" la o pizza si niste cola. Dar era cola facuta in Spania, jur :)) Dragos, in schimb, a vrut sa manance autentic - paella si sangria - si a sfarsit dand gata jumatate din pizza mea.
Am ajuns acasa tarziu. Ne-am uitat pe prognoza pentru vineri. Anunta ceva nori, dar fara ploaie, asa ca ne-am hotarat sa fugim pana la Montserrat.
Am pus ceasul la 9. Evident ca ne-am trezit la 11. Oboseala mare, ce sa faci. Trenul catre Monserrat pleaca din Plaza Espanya, chiar de langa noi, asa ca la ora 12 eram deja in el. Ca sa ajungi la abatie, ai doua posibilitati - cu telecabina (Aeri Cable Car) sau cu trenul (Cremallera). Biletul combinat il cumperi din statia de metrou - linia R5.
Noi am ales sa urcam cu telecabina si sa ne intoarcem cu trenul. Montserrat e spectaculos. Si drumurile din jurul manastirii, manastirea in sine, toate cladirile alea din piatra...daca aveti drum prin Barcelona, nu ratati excursia asta! Pozele vor spune mai multe decat spun cuvintele.
Ne-am intors seara, franti de oboseala. Atat de franti, ca nici nu am mai avut chef de mancat in oras. Ne-am tarat pana la supermercado, ne-am luat jamon, branza, rosii si cola si am servit cina in mica noastra bucatarioara.
Sambata am pornit alandala prin oras. Dragos a vrut sa vada Camp Nou . Apoi am bifat casele lui Gaudi, plaja, am batut la picior jumatate de oras. Iar seara am descoperit piata! Plina de pulpe de porc atarnate peste tot. Si de capsuni. Si, daca cele din urma au fost o mega dezamagire - aveau gust de plastic, bucatelele de jamon...alta poveste....
Si cum ne plimbam noi aiurea, am intrat iar in cartierul gotic. Un nene era la cersit. Baga trei cuvinte in spaniola si ii scapa si unul in romana. Asa ca Dragos il intreaba, in romana, "De unde esti?" - Io? raspunde nenea aratandu-se cu degetelul. I am from Slovakia. Am murit de ras vreo 3 ore dupa. Cred ca nici nu se prinsese in ce limba ii vorbisem. Dar se parea ca omul era patriot. Nu voia sa isi faca patria-muma de rusine. Arunca pisica in curtea altora :D

Ne-a placut mult Barcelona. O sa revenim, cu toata gasca. De asta nici nu am vizitat acvariul, ca sa il vedem cu Miru si Vlad.

Si acum, multe poze. Speram sa nu va plictiseasca :)

Buna dimineata!

Sagrada Familia

Greu sa faci un selfie cu ditai Canon-ul :D

Sagrada Familia

Baloane, in parcul de langa Catedrala



Dragos

a venit primavara


din alt unghi


am gasit pe cineva sa ne faca si noua o poza

I love Barcelona!! Au pus scari rulante ca sa ajungi la Parc Guell!

Aici luase foc o casa in care locuiau niste drogati

Lacate si lacatele

vedere din Parc Guell



Za boss

muzicanti


in parc




Balconul casei in care a locuit Gaudi

Papagali :)



porumbei pupaciosi



casuta de turta dulce








deci asa se pozeaza, da??

chiar zici ca este din turta dulce

casa proiectata de Gaudi



Barcelona

Barcelona

Barcelona

cel mai gay-friendly oras pe care l-am vizitat vreodata

Gotic Barri

cartierul gotic

cartierul gotic

cartierul gotic

cartierul gotic

cartierul gotic

cartierul gotic

cartierul gotic

cartierul gotic

cartierul gotic

cartierul gotic

cartierul gotic

cartierul gotic

cartierul gotic

cartierul gotic

cartierul gotic

cartierul gotic

cartierul gotic

La Rambla

La Rambla

Piata











capsuni perfecte, dar fara gust

in statia de telecabina

spre Montserrat


e ceata :(

funicularul

Abatia Montserrat












frumos, nu?














statuia care intoarce capul dupa tine, cand treci pe langa ea


Castelul Montjuic

Camp Nou - Barcelona

Camp Nou - Barcelona

Camp Nou - Barcelona

Camp Nou - Barcelona
Camp Nou - Barcelona
                                   

Camp Nou - Barcelona


na, ca a gasit si o hiba :))

Camp Nou - Barcelona

Camp Nou - Barcelona

Camp Nou - Barcelona

Camp Nou - Barcelona

Camp Nou - Barcelona

Camp Nou - Barcelona


Camp Nou - Barcelona

Camp Nou - Barcelona

Camp Nou - Barcelona

Camp Nou - Barcelona

Camp Nou - Barcelona




pe faleza


trebuie sa venim si vara