sâmbătă, 19 noiembrie 2022

Lima. După 13 ani

Am revenit în Peru în formulă completă. Bine, acum 13 ani, Vlad abia avea 3 anișori, iar Miru era doar o idee. Și acum, pe lângă copii, o avem și pe Lori cu noi.


După 12 ore de zbor din Amsterdam, parcă plutim. În aeroport există ghișee de taxiuri oficiale. Am cerut un mini van, că eram 5, am plătit 85 de soli și, foarte elegant și civilizat, am ajuns la hotel.

Am cumpărat o apă și ne-am băgat la somn, că eram varză cu toții.

Peru e cu 7 ore în urma României, așa că, la ora 5 dimineața eram toți cu ochii mari. 

Hotelul a fost ok, camera mare, curată, dar cu ferestrele la bulevard. Iar ferestrele erau cum le avea bunica, la țară. Lipsea doar chitul. Și zgomote, din belșug - de la vânzătorii ambulanți care își lăudau marfa, la mașini de poliție, claxoane și strigăte. Deci nicio șansă să mai dormim.

Am lenevit în paturi până la 8, apoi am pornit prin oraș. 

La avion am avut doar bagaje de mână, așa că aveam nevoie de un magazin de unde să cumpărăm gel de duș și încă una-alta. Am intrat într-un supermarket din apropiere. Prețuri destul de mari, unele chiar mai mari decât la noi. Am luat ce ne trebuia, apoi am mers în Mercado Central. Aici, boierie - găsești de toate. De la mâncare la sutiene. Și, cum sutiene aveam, ne-am oprit să mâncăm. Am mers pe clasicele caldo de galinha, adică supă, pollo al forno con arroz y papas, adică friptură de pui cu orez și cartofi, iar Dragoș a servit un pește. Tot vedeam peste tot "caldo de cabeza". Eu știam că acel "cabeza" înseamnă cap, așa că am întrebat-o pe tanti de la restaurant ce fel de supă e. Cică de cap de oaie. Bleah! Nu, mulțumim. Vedem la masa de alături o farfurie cu legume și niște chestii lângă. Întrebam și de alea. "Burtă de vacă si legume", ne răspunde, mândră, senora. "Noi mâncăm de toate."

Până la urmă, am mai luat o porție de yucca prăjită - tare bună, seamănă puțin la gust cu castanele coapte.

Nota finală de plată, 66 soli pentru 5 persoane. Adică undeva la 80 lei pentru tot. Nu e rău deloc. Mai facem o oprire la un stand cu sucuri, fructe și înghețată, unde totul e minunat de bun și ieftin, apoi mergem la hotel, să ne luăm bagajele și să pornim spre autogară. Urmează vreo 25 de ore de mers cu autocarul, până în Chachapoyas.

Utile:

1 euro - 3.9 soli

Hotel Antares Inn - cameră pentru 5 persoane - 85 soli

Caldo de galinha - 12 soli

Pollo a forno con arroz y papas - 12 soli

Pesca con arroz y yucca - 14 soli

Jugo de papaya - 7 soli

Super-mega cupa de fructe - 8 soli

Fresa split (inghetata) - 10 soli

Bilet Lima - Chachapoyas - varianta cama (se înclină scaunul la 160grade) - 160 soli

Ne pregatim de decolare

5 x Curelea


Vedere din camera

Așa arată la lumina zilei

Ne e foame!

Peștișorul Dragoșului

Nu mănâncă nimeni până nu pozăm

Miru e fericită. Are supă 

Prin Mercado Central

Jugo de papaya

No comment

Fresa split

De prin oraș 
















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu