miercuri, 20 aprilie 2016

4 in Budapesta

A fost super mega oferta la Qatar Airways (330 euro, dus-intors) si am luat bilete de avion pentru Thailanda, dar cu plecare din Budapesta. Si, cum nu o vizitasem de fix 15 ani, am zis sa plimbam si copiii, doua zile, pe aici.
Am plecat devreme din tara, ca sa prindem deschiderea check in-ului pentru zbor, asa ca, la ora 11 eram deja cazati. Am stat la AliceHostel, langa gara Keleti – am inchiriat un apartament micut, dar numai bun pentru ce aveam noi nevoie - 33 euro pe noapte. Am rezolvat check in-ul (adica am dat ok pe ce ne-au oferit ei, nu am avut de ales, asta este cu biletele la oferta), apoi am plecat in oras.
Am pornit pe jos, incetisor, si am mers pana la Dunare, acompaniati de corul Vlad - Miruna “noi cand mancam, mai e mult, de ce trebuie sa mergem??” Noroc ca am gasit niste gelaterii si au avut gura ocupata cateva minute.
La ora 17.30 am pornit in croaziera pe Dunare – mancatul a durat cea mai mare parte a croazierei, apoi, satui, am admirat privelistea de pe ambele maluri ale fluviului – si din Buda si din Pesta.
Am ajuns acasa rupti de oboseala. Mirunei i-au luat fix 15 secunde sa adoarma – un nou record personal.
Duminica am mers la Miniversum – este un loc plin de machete, de trenulete si masinute si personaje. Este grozav si pentru adulti, ce sa mai zic pentru copii. Ai nostri au fost fascinati si au declarat ca vizita asta a fost cea mai grozava idee pe care a avut-o vreodata tatal lor. Intrarea pentru o familie (2 adulti, 2copii) este 6990 forinti (1 euro este 308 forinti).
Ne-am plimbat pe Vaci utca, am luat-o pe jos pe o gramada de stradute, apoi, pe seara, am mers la Piata Eroilor, sa faca Dragos poze noaptea.
Una peste alta, Budapesta este tare frumoasa. O gramada de cladiri cu arhitectura minunata, stradute inguste, cafenele peste tot, oameni amabili. Chiar merita o excursie de 2-3 zile.

Sincer, ar fi multe de povestit de orasul asta. Doar ca postarea o scriem din Bangkok si, brusc, Budapesta e cam palida :)
in fata la Miniversum

la plimbare

bomboane cu martipan

prin oras

mergem cu trotineta

pe faleza Dunarii

butonam trenuletele

uuu...what does this button do?

vie in Miniversum

trece trenul!

langa gara din Viena


acolo in spate, pe un versant, sunt alpinisti

uite si alpinistii

Miniversum are si loc de joaca


prin Budapesta

fantanita

am luat o pietricica in pantof

mangaiem burta statuii, sa ne aduca noroc

bate un vant groaznic

langa Dunare

in tunel, sub podl cu lanturi

podul cu lanturi

Mirulina

in memoria unor oameni executati pe malul Dunarii in timpul celui de-al doilea razboi mondial

parlamentul

croaziera

3 generatii  Curelea




podul cu lanturi

Parlamentul
 
vedere de la Citadela

scroafa cu purcei la Miniversum


avionul utilitar

camp de floarea soarelui
Budapest by night

Budapest by night

Budapest by night

Budapest by night

selfie
langa podul cu lanturi


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu