joi, 21 aprilie 2016

Bangkok. Reloaded.



Nu stiu daca mai tineti minte ce am patit acum 3 ani, cand am incercat sa intram din Malaezia in Thailanda. Pentru cine are rabdare, gasiti povestea aici. Pentru cine n-are, rezumatul este ca am pierdut la granita vreo 3 ore, un car de nervi, 50$ pe care a trebuit sa ii dam spaga si un autobuz, care nu ne-a mai asteptat.
Acum am aterizat direct in Bangkok. Lux, nene, ne-am gandit noi. Aveam toate cele pregatite, poze, bilet de avion, completam repejor si cererea pentru viza on arrival si ne indreptam spre holisorul in care se statea la rand pentru depunerea cererii. "Cam multi", bombane Vlad, nemultumit. "O sa stam 2 ore aici!". Ii zic ca este carcotas, ca nu stam 2 ore, sa nu se mai vaicareasca atat. Se termina holisorul si, surpriza, intram intr-o ditai camera, plina ochi de oameni. Toti asteptand pentru viza, evident. Iar Vlad nu a avut dreptate. Am stat 3, nu 2 ore.
Intr-un final, cu vizele luate, ne indreptam spre iesirea din aeroport, mai precis spre locul de unde se poate lua "Public taxi" - adica iti pune sigur ceasul si, in plus fata de suma care iese, le mai dai 50 bahti. Daca eram singuri, luam autobuzul. Asa, cu 2 copii rupti de oboseala, ne-am suit repede intr-o ditai Toyota si am pornit spre hotel.
asteptand autobuzul spre insula
Aveam rezervare la Four Sons Village. Surpriza, era la 200m de hotelul in care am stat acum 3 ani. Deci taraba la care am mancat cea mai buna mancare din Asia era la 100m. Yupiii! Viata e frumoasa. Ne cazam repede - am luat 2 camere duble - bagam 3 ore de somnic, apoi pornim in oras.
Prima oprire - sa mancam. Le explic copiilor ca aici nu se poate manca DECAT mancare thailandeza, sa nu ii aud cu pizza sau paste. Nu par foarte incantati, dar shake-urile de fructe ii fericesc si se apuca de indopat pat thai si fried rice. Cica e chiar bun. Ii aprob dand din cap, ca nu am timp de vorbit. Doamne, ce dor mi-a fost de mancarea de aici, stropita cu o cola rece. Raiul pe pamant!
Aici se gateste cea mai buna mancare din Bangkok
Dupa ce ne-am pus burtile la cale, pornim la plimbare, in corul de voci cantate thailandeze - Come insaiiiiiiiid, sir. - masaaaaaaj, naaaais masaaaaaj. Ni se mai lipeste de manuta niste pepene rosu rece, ca merge, dupa mancare, si, ceva mai tarziu, si niste roti - clatitele lor - umplute cu banane.
Vlad vrea musai sa incerce Fish Spa, asa ca ma sacrific si bag si eu un masaj la picioare, sa nu il las singur. Mirulina se tot minuneaza, dar nu a avut curaj sa incerce si ea. Dragos face ce stie el mai bine - poze.
Am dormit rupti in prima seara, am facut ochisori abia la ora 11. Mai aveam de pierdut o zi in zona, ca seara aveam autobuzul catre Koh Tao. Platim late check-out pentru una din camere, sa o avem pana la ora 16 si ne mai plimbam putin. Apoi incercam sa ajungem la Wat Arun, un templu celebru, pe care l-am ratat data trecuta. Numai ca nu e sa fie nici acum - simtul geografic infailibil al Dragosului este in vacanta - ajungem pe sub un pod, intr-o cu totul alta zona. Dar macar vedem raul Chao Phraya si pe un slabanog cum se antrena pentru box thailandez. Renuntam si ne intoarcem in Khao San.
Mancam, mai facem o tura la Fish Spa sa incerce si Miru, ne luam bagajele si pornim in lungul drum catre insula Koh Tao. Dar, despre asta, maine :)

Utile:
- 1 euro - 39 bahti (37 in aeroport, atentie, e musai sa platiti cei 1000 bahti pt viza in bahti)
- aeroport - Khao San - 750 bahti
- cazare Four Sons Village - cam dubla cu aer conditionat si baie proprie - 500 bahti
- o masa pentru 4 persoane cu cate o portie si o bautura pt fiecare (nu bere) - in jur de 250 bahti (street food, nu restaurant)
- roti cu banane - 25 bahti
- fish spa - 150 bahti 15 minute
- foot massage - 150 bahti - 30 minute
- ananas/pepene/papaya - 20 bahti
- bilet Bangkok - Koh Tao cu Lomprayah bus si catamaran - 1100 bahti adult/770 bahti copil

Miru la Fish Spa

Uuuu, e bun orezelul asta

inghetata de cocos

bun

ne-am luat si pepene

Mirulina

vanzator de fructe

noodle soup

vreti niste durian? noi nu!

calatorul meu
chestii de mancat

shake, shake, shake

niste fried noodles?

Tati, frigeee

la Fish Spa

Volkswagen-ul cu bauturi 

Foot masaaaj, madaaame

lampioane
thai box

antrenament serios




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu