vineri, 2 februarie 2024

In drum spre Sigiryia. Sri Lanka

 După documentări temeinice, am hotărât că cea mai bună opțiune este să închiriem o mașină, cu tot cu șofer, că aici se conduce pe stânga.

Așa că, mega punctual, Jagah s-a înființat la hotel. Are o Toyota Hiace, cu 9 locuri, deci e pe boierie și pe spațiu gârlă.

Am lăsat Negombo în spate și am pornit spre următoarea oprire, Sigiryia. Prima pauză a fost la orfelinatul elefanților din Pinnawalla. Nu este chiar un orfelinat, nu este nici sanctuar, dar elefanții sunt liberi, fără lanțuri, puiuții sunt super jucăuși și i-am văzut făcând baie.

Am cumpărat ceva suveniruri, apoi am luat-o la "picior" spre Dambulla, să vizităm templele din stâncă. 
După ce am urcat 350 de trepte și am predat papucii celor de la locul special amenajat pentru asta, am intrat.
Am văzut cele peste 150 de statui ale lui Buddha, ne-am lăsat cel puțin un strat de piele de pe tălpi pe pietrele încinse și am fost atenți la maimuțele obraznice, că cică sunt mari amatoare de ochelari de soare și de sticle de apă.

Am coborât încetișor, ne am tratat cu câte un suc de papaya, să ne revenim de la cele 33 de grade, apoi am plecat spre cazare.
Care a fost o mega surpriză. Și una plăcută! În junglă, verdeață, păuni,  maimuțe, apă caldă... Din păcate,  toate astea vin la pachet cu un milion de țânțari, dar ne descurcăm noi.

Utile:
Toyota Hiace (Jagah inclus) - 13 zile - 850$/4 persoane
Cazare Amba Sewana Homestay - 8 Euro/camera dublă/ noapte
Intrare orfelinat elefanti - 15$
Intrare templu - 2000 rupii
Experiența - priceless






















































Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu