vineri, 16 februarie 2024

Mirissa și plajele fermecate. Sri Lanka

 O zi întreagă doar pentru plajă și relaxare! Sună divin, nu? Asta dacă nu ești cu Dragoș, care te târăște la 15 plaje diferite, că nu are stare și trebuie să vadă tot. Bine, și asta e divin, doar că un divin puțin mai obositor.

Ne-am suit în microbuz, Dragoș l-a informat pe Jagath unde mergem, bietului Jagath i-au cam ieșit ochii din cap dar, deja obișnuit cu ideile crețe ale turiștilor lui, nu protestează. 

Am făcut cam o oră până la Nilwella Beach. Întâi vezi niște mormane ce par a fi gunoaie. Din fericire, sunt doar resturi vegetale. Apoi, limba de nisip, cu apă turcoaz într-o parte și verzuie în cealaltă. Și niște palmieri care dau umbră. 

Mă bag repede la umbră și scot artileria grea - spf 50 - mă ung din belșug pe peste tot, îl prind și pe Dragoș și apuc să îi aplic și lui câteva picături, înainte să îl pierd în favoarea dronei.

Stăm cam o oră, culegem scoici, admirăm oceanul, apoi ne îndreptăm spre Jagath. Dragoș îi arată pe Maps care este următoarea oprire. Nu este departe.

Plaja Hiriketiya este plină de plăci de surf. În apă, un grup de surferi începători ascultă cu atenție indicațiile și încearcă să prindă un val.

Ce nu sunt eu sportivă, dar surful mi se pare o chestie absolut imposibilă! 

Ne așezăm la umbră, la o terasă. Dragoș il suna pe Jagath, să îi zică unde suntem, ca să vină și el. Comandăm cu toții câte ceva de mâncare, că am sărit micul dejun. 

"No woman, no cry" bubuie în boxe, apa sclipește turcoaz sub soare, noi stăm la umbră, cu câte o băutură rece în față, din bucătărie miroase dumnezeiește. Ce să ceri mai mult?

Stăm vreo două ore pe aici, apoi mergem la microbuz. Dragoș îl îndrumă pe Jagath spre o altă plajă, ochită de el pe Google Maps și îi promite că facem doar câteva poze. Ha ha ha!

Ratăm intrarea spre plajă, ne băgăm pe următoarea, ajungem pe un drum îngust, Jagath se panichează puțin, așa că îi zicem să parcheze aici, că mergem pe jos.

Și mergem. Și mergem. Și mergem. Câțiva câini supărați că au fost deranjați de la siestă se iau după noi, făcând scandal. Oamenii încep să iasă din case și să se uite după noi. Ajungem la plajă. Este mică, într-un golfuleț liniștit. Bărci de pescuit stau pe nisip, câțiva bărbați sunt la vorbă și vreo 7 copii se apropie fascinați de noi.

Dragoș își ia drona și dispare, eu ma așez pe nisip, sub niște cocotieri. Două puștoaice se apropie, timide. Mă întreabă cum mă cheamă, din ce țară vin, dacă îmi place Sri Lanka. Vorbim puțin, apoi se duc lângă ceilalți copii. Între timp, apare și Dragoș, suspect de repede. Cică drona a intrat in grevă și a vrut să pice în apă. Biata de ea...

Dragoș se bagă la bălăceală și, în câteva secunde, este înconjurat de puștime. Se stropește cu ei, chirăie fiecare pe limba lui și sar în apă în timp ce, de pe mal, o nevastă și mai mulți tați îi privesc îngăduitori. 

La un moment dat, ne amintim de Jagath și o tulim înapoi spre microbuz. E atât de cald că nici măcar câinii nu mai au chef să ne latre.

Îl rugăm pe Jagath să ne ducă la hotel. Ne răcorim puțin, ne odihnim puțin, apoi, la ora 17, plecăm spre Coconut Tree Hill, să prindem apusul.

Pe delușor e plin de lume. Unii veniți să admire apusul, alții să îl fotografieze și altele să fie fotografiate cu apusul pe post de background. 

Am găsit un loc bunicel, am savurat spectacolul oferit de soare și de ocean, după care, când soarele s-a ascuns în apă, am pornit spre SPA ul unde fetele au programare la masaj, spre marea disperare a lui Dragoș, care nu înțelege care e faza și de ce i-ar plăcea cuiva masajul.

...nimic nu înțelege...


Utile:

Cazare Mountain Heaven Inn - 12$/cam dublă 

Masaj de relaxare - 90 minute - 4500 rupii (sub 14 euro)




































































Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu