joi, 7 martie 2013

Kuala Lumpur 2+3

Ultima zi in Kuala Lumpur. Nu o sa ii ducem dorul, clar. Orasul nu are decat vreo 150 de ani vechime, deci nu prea ai ce vedea in el. Parcuri nu au, abia gasesti putina umbra. Singurele stradute mai pitoresti sunt tot cele din ChinaTown. Caldura mare, mizerie si mai mare. Doar ca au o gramada de negrisori care matura intr-una, ca altfel nu ai putea respira de gunoaie. Poluare, mai ales in zona statiilor de autobuz si poluare si cand trece pe langa tine cate unul care s-a mai spalat in anul Tigrului.
Dar are si parti rezonabile. Este ieftin - apa e 2 lei, mancarea f ieftina. Gasesti aici tot ce vrei - de la magazine de firma in Mall-uri (am intrat si acolo, ca aveau aer conditionat :D), unde totul este mult mai ieftin decat in Romania (mai putin electronicele, au aceleasi preturi, deci vin tot cu telefonul vechi acasa), pana la fake-urile din cartierul chinezesc. Au acolo tot ce va pofteste inimioara - genti Gucci, Luis Vuitton, Samsonite, parfumuri, ceasuri - de la Rolex la Seiko. Pe alese :))
Reteaua de transport este pusa la punct. Tot orasul este impanzit de statii de metrou si de autobuz. Autogari mari, organizate.
Oamenii sunt cam ciufuti. Si nu par a simti nevoia sa fie politicosi. Daca esti turist, nu se izbesc de tine si evita sa te impinga, in autobuz. Dar ai lor nu prea au parte de acelasi tratament. Doi mosi stateau pe scaune, in fata noastra. Cel de la fereastra s-a ridicat si a inceput sa il impinga fara menajamente pe cel de la margine. Nu a zis nimic, nici scuze, absolut nimic. L-a impins pana s-a dat ala la o parte si gata.
Cam 65% din femei sunt imbracate conform religiei islamice, 15% in costume traditionale indiene, dar mai vezi si cate una in fusta mai scurta (de obicei chinezoaicele).
Ieri am fost la pesterile Batu, care adapostesc un templu indian. Locatie foarte frumoasa, multe scari de urcat, multa caldura si multe maimute. Si, din pacate, multa mizerie. Mirosul de urina l-am atribuit maimutelor, desi s-ar putea sa le invinuim degeaba :)) Oricum, dragut, merita vizitat.
Azi am fost la turnurile Petronas. Le-am vazut doar de pe afara, pentru ca, desi in Lonely Planet scria ca biletul este 18R, acolo era afisat un pret de 80R, adica vreo 90lei. Cazarea pe 3 nopti in Thailanda. Deci am zis pas. Turnurile au 450m si au fost cele mai inalte din lume pana acum cativa ani, cand au fost depasite de Taipei 101.

Acum ne ducem sa mancam, apoi o pornim cu autobuzul spre Thailanda. Ne auzim de pe plajaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!




Pesterile Batu

O gramada de scari de urcat si o caldura criminala

O raza de lumina in pestera

In the Spotlight

KL vazuta din gura pesterii

Sprijinind o coloana

Sa mai apara si Dragos in poze

Stalactita+Dragos=coloana


Templul indian din pestera

Templul indian

Au un festival anual, cand pestera se umple de mii de credinciosi

Maimutele se plimbau libere si jefuiau turistii neglijenti

Mai usor la coborare, clar

Admirand privelistea

O zeitate indiana

Monkey!!!

Imi dati si mie un biscuite? Mama a murit, tata e bolnav si am 5 frati acasa

Am gasit un japonez, sa ne faca si noua o poza

Statuia zeului Murga (43m inaltime )

Seara in Chinatown

O poseta Luis Vuitton? Un ceas Rolex? avem di tati

Pentru tata - uite cum prajesc meseriasii castanele

Taraba cu fructe

Cam scumpe, asteptam Thailanda ca sa le incercam pe toate

Durian - put groaznic, nu le incercati decat daca va plac senzatiile tari

Turnurile Petronas







Monorail

Un parc (nu au prea multe)

Flori pentru templele indiene

Reclama. Ce ziceti? Va vine sa va cumparati un val de asta?

Vechi si nou

Un comentariu: