luni, 11 martie 2013

Thailanda - cateva insule

Inca nu ne vine sa credem ca suntem aici. E ca in filme.
Ieri am facut o alianta romano-bulgaro-germana si am inchiriat o barca "praivat bot, mai frend". Am luat si un microbuz, sa ne duca pana in port. Puteam sa luam excursia asta de la o agentie de turism, dar ar fi fost cam aglomerat, asa ca am preferat sa o facem pe cont propriu, mai ales ca am mai avut 3 persoane cu care sa impartim cheltuielile. Si am iesit si mai ieftin.
Ne-am dus sa vedem stanca lui James Bond, iar in drum spre ea, am mai oprit in cateva locuri. Am mers cam o ora jumtate cu masina, din Krabi in Phang Nga, apoi de aici am luat vestita "praivat bot". Care si-a pierdut elicea la fix 20 de minute. In caz ca nu va inchipuiti cum sunt barcile - sunt lungi, cu bancute, iar pe ele au montat motoare de masini, iar elicea este in capatul unei prajini, servind si de carma. Am plutit in deriva vreo jumatate de ora, pana a venit alta barca. Am mancat toti biscuitii, sa fim siguri ca nu o sa ne batem pe ei in caz ca ramanem sechestrati si am baut toata apa, sa fim hidratati. Se uita bietul barcagiu la noi ca la ozn-uri :D.
Ne-am mutat in cealalta barca (a fost cu noi si Sak, soferul masinii care ne-a dus pana in Phang Nga) si am pornit prin golful Phang Nga. Golful asta are apa salmastra, pentru ca aici se varsa un rau in marea Andaman. De o parte si de alta, paduri de mangrove, stanci parca aruncate de cineva la tot pasul si, prin apa, cate un mini varan.
Pana la urma, stanca agentului  007 s-a dovedit a fi un fas. Mica si pricajita, in comparatie cu altele, dar excursia a meritat toti banii. Pentru ca ne-au oprit la o plaja unde nu se putea ajunge decat cu barca, unde nu am fost decat noi, am vizitat satul Tiganilor Marii (a fost reconstruit dupa tsunami si acum este mega turistic) si am fost si la cascada Ton Tai.
Azi am fost pe Insula Hong. Evident, cu 2 opriri pe alte 2 insule. Am vazut intai plaja Paradisului, apoi am mancat pe o alta insula si, in final, am ajuns pe Hong. Am intrat in Laguna Hong, unde cativa localnici culegeau cuiburi de randunele (cica sunt delicioase, fac supa din ele, eu nu am de gand sa incerc), apoi am ancorat pe plaja Hong. Pozele vor spune mai multe decat cuvintele, dar sa stiti ca nu reflecta nici 50% din relitate.
Am vazut ca au pus pe toate insulele sisteme de avertizare in caz de tsunami.
Acum suntem acasa, laptopul nu este rezolvat (e busita mufa din interior, nu incarcatorul), si ne ducem sa mancam. Am incercat cam toate fructele de pe aici, unele bune, altele cam bleah. Ieri am mancat cel mai bun peste din viata mea, pentru ca Dragos a refuzat sa se atinga de el, pe motiv de "e picaaaant". Nu era picant, era numai bun.
Maine plecam spre insula Koh Phi Phi (Pi Pi Island). Sa ne auzim cu bine!

Cateva utile:
- Excursie Hong Island - agentia Baracuda -650B
- Insula lui James Bond - 750B (cu agentia era 1000B)
- Sushi - 10B/bucata
- Roti (un fel de clatite cu banane) - 30B (sunt super ultra mega delicioase)
- Papaya - 35B / kg
- o ora la internet - 40B
1$ = 30B

PS> punem maine etichete pozelor, ca nu am avut timp

Golful Phang Nga

Phang Nga

Pe prima barca

S-a stricat sandramaua

Picturi rupestre

Satul Tiganilor Marii

Sea Gipsies

La plimbare

Puteti inchiria un caiac

O laguna

Phang Nga

James Bond - stanca lui e aia mica si pricajita din stanga, fata

Stanca lui 007
Inapoi la Tigani

Alte insule si insulite

Calamari uscati si presati

Pesti proaspeti pt restaurante

Daca dati zoom, se vede si varanul mititel, in spate

uite-l!!

De vis, nu?

Inapoi, spre casa

Mangrove

Am ajuns la cascada Ton Tai

Cascada

E ceva de urcat
Grupul bulgaro-romano-germano-thailandez

In drum spre insule

Paradise Beach

Paradisul

Cam aglomerat Paradisul, dar na..ce sa facem

Barca noastra

Asiaticii fac baie imbracati, sa nu se bronzeze

Pepeneeeee

Hong Island

Sa tot stai aici

Ne e dor de Mirulinaaaa

Si de Dudutz

Desene pe nisip
A gasit Dragos si ceva silicoane pe plaja

4 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. intr-un paradis ca acesta, ce le-o fi trebuit mere lui adam si eva??numai cand vezi pozele iti vine sa nu mai pleci,dar sa mai fi si acolo!?sa profitati din plin de acel paradis si sa va desfatati cu tot ce va apare in fata ochilor.dar sa bagati la cap si cateva retete exotice :))

      Ștergere
    2. am retinut cateva mancaruri bune. incercam sa le facem acasa :)

      Ștergere